• +359 889 454 545

arrow
Latest News
AAAAA

Donations For Humanity, Safer Way!

Балкански културно - икономически съюз

Emergency relief to ongoing aid for those affected by storms.

Балканският културно-икономически съюз е регистриран на 14 септември 2021 год. Неговото седалище е град Варна, а членовете на Съюза са от всички страни на Балканския полуостров. Нашата основна цел е да популяризираме достиженията в сътрудничеството между балканските страни в цялостното им многообразие и единство, да се опази балканския колорит, като се спазват принципите на равнопоставеност и суверенност. Основателите на Съюза са ентусиасти и общественици със съответното академично образование и опит в областите „култура“ и „икономика“, обединени от идеята за наднационално сътрудничество между всички балкански страни. Към тази група професионалисти се присъединяват все повече и повече дейци на културата, бизнесмени от всички отрасли на икономиката на балканските страни, които са готови да работят заедно и заедно да се подготвят и отговорят на предизвикателствата на времето, в което живеем. Демократичните принципи, положени във фундамента на Устава на Балканския културно - икономически съюз целят привличането на все по-голям брой активисти с опит. Членовете на Съюза са оптимално структурирани и ръководени от принципите на солидарност и справедливост избират измежду всички членове Управителения съвет на Съюза. Основната задача пред Балканския културно - икономически съюз е да участва активно в развитието на връзките между балканските страни в областта на културата и икономиката, като предостави на своите членове и партньори платформа за диалог в сферата на културата и бизнеса; като съдейства за установяване на успешни партньорски отношения чрез обмен на информация и пряка комуникация между страните от Балканския полуостров. Нашият екип от специалисти изготвя анализи и запознаване с основните проблеми на общините в балканските страни, с цел предоставяне на по-широк спектър от решения, чрез едно успешно трансгранично балканско сътрудничество. Нашата програма е изпъстрена с конференции, концерти, научни симпозиуми, кулинарни и спортни състезания, които ротационно, ще се провеждат в различни балкански страни. Чрез създаване на представителства и секции в балканските страни и в някои други страни, Балканският културно - икономически съюз осъществява успешно взаимодействие между субектите на културата, бизнеса, правителствата, местните власти и националните търговско - промишлени камари Балканския културно - икономически съюз предоставя на масовата аудитория своя уебсайт с изчерпателна информация за своята дейност, минали и предстоящи мероприятия. Офисът на Балканския културно - икономически съюз се намира на територията на Варненски свободен университет.

Johnson Stainter

Johnson Stainter

Director LoveIcon

Ecology System

Nostrud temp persic exercition duis labo nisi utm aliquip sed duis astue au elit sed natus eusmod tempor utmes.

Preserve Nature

Nostrud temp persic exercition duis labo nisi utm aliquip sed duis astue au elit sed natus eusmod tempor utmes.

Perfect Greenery

Nostrud temp persic exercition duis labo nisi utm aliquip sed duis astue au elit sed natus eusmod tempor utmes.

Балкански културно - икономически съюз

Балканският културно-икономически съюз е регистриран на 14 септември 2021 год. Неговото седалище е град Варна, а членовете на Съюза са от всички страни на Балканския полуостров. Нашата основна цел е да популяризираме достиженията в сътрудничеството между балканските страни в цялостното им многообразие и единство, да се опази балканския колорит, като се спазват принципите на равнопоставеност и суверенност. 

           Основателите на Съюза са ентусиасти и общественици със съответното академично образование и опит в областите „култура“ и „икономика“, обединени от идеята за наднационално сътрудничество между всички балкански страни. Към тази група професионалисти се   присъединяват все повече и повече дейци на културата, бизнесмени от всички отрасли на икономиката на балканските страни, които са готови да работят заедно и заедно да се подготвят и отговорят на предизвикателствата на времето, в което живеем. Демократичните принципи, положени във фундамента на Устава на Балканския културно – икономически съюз целят привличането на все по-голям брой активисти с опит. Членовете на Съюза са оптимално структурирани  и  ръководени от принципите на солидарност и справедливост избират измежду всички членове Управителения съвет на Съюза.

            Основната задача пред Балканския културно – икономически съюз е да участва активно в развитието на връзките между балканските страни в областта на културата и икономиката, като предостави на своите членове и партньори платформа за диалог в сферата на културата и бизнеса; като съдейства за установяване на успешни партньорски отношения чрез обмен на информация и пряка комуникация между страните от Балканския полуостров. Нашият екип от специалисти изготвя анализи и запознаване с основните проблеми на общините в балканските страни, с цел предоставяне на по-широк спектър от решения, чрез едно успешно трансгранично балканско сътрудничество. Нашата програма е изпъстрена с конференции, концерти,  научни симпозиуми, кулинарни и спортни състезания, които ротационно, ще се провеждат в различни балкански страни.

            Чрез създаване на представителства и секции в балканските страни и в някои други страни, Балканският културно – икономически съюз осъществява успешно взаимодействие между субектите на културата, бизнеса, правителствата, местните власти и националните търговско – промишлени камари   

           Балканския културно – икономически съюз предоставя на масовата аудитория своя уебсайт с изчерпателна информация за своята дейност, минали и предстоящи мероприятия. Офисът на Балканския културно – икономически съюз се намира на територията на Варненски свободен университет.

thm-shape-22

Achieved$0.00

Target$0.00

0 %

Pledged So Far

logo
logo
logo

Help With Featured Cause.

Support The Green Nature Movement

Laboris nisi utm aliquip sed duis aute lorem ipsum dolor sitye amet consectetur adipisicing elit sed do eiusmod tempor utm incididunts lorem ipsum sed labore et dolore magna aliqua.

lorem ipsum sed labore et dolore magna aliqua.

  • Nostrud temp exercitation et duis laboris
  • Labore utm aliquip sed duis ipsum aute
  • Eiusmod tempor utm incididunts dolore magna

Change the life, Change the world

Give a Positive & Eco-Friendly
Impact on Mother Nature

loveicon
$0K

Received Donations From
Our Loving People

loveicon
0K

Different Projects Done With The Help Of Donators

loveicon
0%

With Our Volunteers We’ve Solved Many Causes

loveicon
0%

A Team consisting Of The
Best Volunteers

loveicon

We Change Your Life & World

loveicon

News & Happenings

29​

November​

Why are alliances needed in the Balkans?

Global problems to which humanity is painfully searching for answers and has not yet found them, are important both for […]

14​

November​

Village town

Independent plots of 450 square.m., between Obrochishte and Albena, are for sale. Plots can be bought with or without the […]

1​

March​

Happy first of March

The Legend of Martenitsa In ancient times, brother and sister lived separated in different lands. They wanted to get together […]